Hier lees je alles over wat belangrijk is in het leven van mannen!

Het Toetje van de Eredivisie!

Play offs

het toetje van de eredivsie

Laten we eens kijken naar het Toetje van de Eredivisie zoals Jack van Gelder het zo mooi noemde, de Play offs. Voor de ene club voel het verschrikkelijk om hier nog aan mee te moeten doen, zo won Feyenoord nog nooit een wedstrijd in de play offs. Maar voor bijvoorbeeld Zwolle is het weer een knappe prestatie en de ultieme manier om de kater van de verloren bekerfinale definitief weg te spelen. En wat te denken voor de clubs uit de Jupiler league die nog promotie kunnen bereiken naar de Eredivisie.

Voor Feyenoord is het een zware periode. De derde plek, en hiermee rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal, werd in de laatste speelronde verspeeld aan AZ. Bovendien werd er afscheid genomen van trainer Fred Rutten en werd Giovanni van Bronckhorst vervroegd hoofdtrainer.

Gio zijn eerste wedstrijd als hoofdcoach

Gio zijn eerste wedstrijd als hoofdcoach

Zij speelde afgelopen donderdag hun eerste wedstrijd uit tegen Heerenveen. Feyenoord was eigenlijk heel de wedstrijd de beter voetballende ploeg maar toch werd er onnodig verloren, 1-0. En nog wel door een dubieus buitenspel doelpunt. Gaan zij het in de eigen Kuip nog rechtrekken en daarmee hun eerste overwinning ooit in de play offs behalen.

De andere wedstrijd om Europees voetbal ging tussen PEC Zwolle en Vitesse. Vitesse ging met een 1-2 zege naar huis en moet in staat worden geacht om thuis de klus te klaren.

Dan de play offs om de twee plaatsen in de Eredivisie. Het was een mooi programma vrijdagavond met 4 wedstrijden waarbij De Graafschap – Go Ahead Eagles als eerste hun wedstrijd speelde. De superboeren uit Doetinchem haalde een zuinige 1-0 overwinning binnen en zullen in de volgende wedstrijd op de Adelaarshorst van Go Ahead Eagles ervoor willen zorgen dan Go Ahead definitief een stap terug moet doen naar de Jupiler League.

Twee huidige clubs uit de Jupiler league namen het in Volendam tegen elkaar op. Fc Eindhoven kwam op bezoek en moest ondanks het betere van het spel en de betere kansen de overwinning, 2-1 aan Fc Volendam laten. Opmerkelijk was dan Eindhoven in de 91ste minuut gelijkmaakte en Volendam in de 92ste minuut de overwinningsgoal mocht vieren. Tegelijk met deze wedstrijd speelde Fc Emmen en Roda JC tegen elkaar en behaalde Roda een goed resultaat door uit bij Fc Emmen met 0-1 te winnen.

play offs uitslagenDe laatste wedstrijd was die tussen VVV-Venlo en NAC Breda. NAC maakt een zwaar seizoen door en ondanks de mooie woorden van trainer Robert Maaskant gedurende het seizoen is het voetbal ook niet om aan te zien meestal. De in de winterstop aangetrokken spits Guyon Fernandez was 1 van de spelers die het tij moest keren maar hij speelde een dramatische tweede seizoenshelft. Gisteren bewees hij dan toch zijn waarde door het enige en winnende doelpunt te maken. Maandag zal blijken of het genoeg is om NAC in de race te houden voor een Eredivisieplek.

Het toetje van de Eredivsie

 

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Bulk mei 2015