Hier lees je alles over wat belangrijk is in het leven van mannen!

Levenslang

de eeuwige strijd tegen de kilo's

Volgens sommige mensen is hun leven een EEUWIGE strijd tegen de kilo’s, iets waar ze heel hun leven al mee worstelen en waar ze de rest van hun leven mee moeten dealen. Ik heb een paar van die collega’s die zeggen dat ze “levenslang” hebben. Steeds weer vallen ze voor een nieuw dieet in de hoop nu voor eens en voor altijd met die overtollige kilo’s af te rekenen.

Vandaag zijn een aantal collega’s (alleen vrouwen) begonnen met een nieuwe poging hun gewicht op orde te krijgen. Vanwege mijn interesse voor gezonde voeding en diëten zal ik ze met interesse volgen. Door de werkgever is een programma aangeboden namelijk Fit en Slank een leven lang. Sommige collega’s zijn vol enthousiasme daar waar andere sceptisch zijn, maar het toch weer gaan proberen. Waarom sceptisch, ze hebben gelezen over het dieet en weten dat het werkt dat is al keer op keer bewezen. Zo werkte Fit en Slank al samen met RTL 4 voor het programma “Help ons kind is te dik” en zijn ze al te gast geweest bij meerdere programma’s.Help ons kind is te dik

Waar zijn mijn collega’s dan precies sceptisch over. Precies over zichzelf. Gaan ze het nu wel volhouden of word de dieet periode zelf wel een succes en vallen ze erna weer terug in hun oude gewoontes en hiermee ook met hun oude gewicht. Hopelijk zijn er een aantal collega’s die er nu een succes van weten te maken en hun eeuwige strijd tegen de kilo’s voor eens en voor altijd weten te beslechten in hun voordeel. Maar om die strijd te winnen moeten ze ook een ommekeer maken in hun denkwijze. Ze gaan nu 8 weken een programma volgen onder begeleiding van hun coaches. En deze periode zullen de meeste succesvol afsluiten daar ben ik van overtuigd.

Als de coaches eenmaal hun handen ervan af trekken dan word het spannend. Dan gaat het erom wie heeft de knop omgezet en gaat door met een gezonde levensstijl en wie blijft hangen in de denkwijze dat het een eeuwige strijd is tegen de kilo’s. Ik ben namelijk van mening dat wanneer deze denkwijze niet omslaat ze deze strijd nooit zullen winnen. Veel afvallen is namelijk goed te doen zo weet ik uit eigen ervaring. ( Oke wat is veel dan? Ik ben 15 kilo afgevallen en zit nu al een tijd steady op of rond mijn streefgewicht en nee ik heb nog steeds niet het lijf van een model, maar ik ben gezond en tevreden) Maar ik heb ook moeten ervaren dat het nog makkelijker is om in oude gewoontes te vervallen en de kilo’s er weer aan te zien vliegen zonder er dan direct iets tegen te doen.

Daar waar ik kan zal ik mijn collega’s helpen en motiveren om de gezonde levensstijl vast te blijven houden. Want dat is en blijft toch het lastigste. Wanneer de handvaten weggenomen worden dan moet je het weer zelf doen, wat zullen ze soms vloeken op het werk. En natuurlijk pak je dan wel eens iets lekkers tussendoor of laat je jezelf gaan op die verjaardag. Hell misschien eet je er wel eens 3 kilo aan tijdens een vakantie (ook zelf meegemaakt) maar dan is het belangrijk om toch weer de motivatie te pakken en gezond te gaan eten en het sporten op te pakken. Er staat nooit bij een dieet vermeld dat dit het lastigste deel is, ze praten alleen maar hoe goed het dieet is en soms ook hoe makkelijk het te volgen is en dat de resultaten geweldig zijn. Dat kan allemaal best zo zijn. Het belangrijkste onderdeel ben jezelf en jouw motivatie!

 “De eeuwige strijd tegen de kilo’s”

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Bulk mei 2015